Blog & Haberler

Aradığınız kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Yazan: Nil Özdemir | 18 Mayıs 2022
Kişisel verilerin korunması öncelikle, insan hakları ve özel hayatın gizliliği kavramı kapsamında birçok ülkenin anayasasında yerini almış, daha sonra ise bağımsız bir hak olarak tanınmıştır.
Yazan: Nil Özdemir | 20 Nisan 2022
Yazımızın ilk kısmında değindiğimiz üzere, tıbbi müdahalenin hukuki açıdan geçerli sayılabilmesi için hastanın teşhis ve tedaviden önce hekim tarafından bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gerekliliğinden bahsetmiştik. Bu gereklilik aynı zamanda tıbbi müdahalenin hukuka uygun olması açısından da bir yükümlülüktür.
Yazan: Nil Özdemir | 25 Ağustos 2020
6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanun’u (‘’HUAK’’) ; üzerinde serbestçe tasarruf edilebilecek özel hukuk uyuşmazlıklarında, yabancılık unsuru taşıyanlar da dahil olmak üzere arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşturulabilmesinin mümkün olduğu düzenlemiştir.
Yazan: Nil Özdemir | 17 Nisan 2020
Yeni tip korona virüsün dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte her ülke kendi durumunu değerlendirerek bir çok düzenleme yaptı. Peki Türkiye'deki gelişmeler ve iş hukuku alanında yapılan çalışmalar nelerdi. En çok merak edilen soruların cevapları...
Yazan: Nil Özdemir | 31 Mart 2020
Korona Virüs (COVID-19) salgınının yayılma hızını azaltmak adına alınan tedbirler kapsamında; hukuki süreçler etkilenmiş, neredeyse tüm yasal süreler ile icra işlemleri durdurulmuş ve duruşmalar ertelenmiştir.
Yazan: Nil Özdemir | 25 Mart 2020
Koronavirüs (COVID-19) salgını kapsamında yaşadığımız sorunlar; hukuki açıdan da birtakım sonuçlar doğurmaktadır.
Yazan: Nil Özdemir | 26 Aralık 2019
Singapur Sözleşmesi (‘’Sözleşme’’) 7 Ağustos 2019 tarihinde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 46 devlet tarafından imzalanmıştır.
Yazan: Nil Özdemir | 12 Temmuz 2019
5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun’unun, 4. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi ve 4857 Sayılı İş Kanun’u uyarınca; işveren işçilerini sigortalı şekilde çalıştırmalı ve sigorta primlerini, çalışanlarının gerçek ücretleri üzerinden, belirli günlerde ve şartlarda; ilgili kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu’na yatırmalıdır.
Yazan: Nil Özdemir | 22 Mart 2019
Son yıllarda sıkça duyduğumuz ve farkında olmasak da hayatımızın içinde yer alan bir kavram olarak mobbing; “ İş yerlerinde, okullarda vb. topluluklar içinde belirli bir kişiyi hedef alıp, çalışmalarını sistemli bir biçimde engelleyip huzursuz olmasına yol açarak yıldırma, dışlama, gözden düşürme.” şeklinde tanımlanabilir.
Yazan: Nil Özdemir | 18 Ocak 2019
Arabuluculuk; dava yoluna gitmeden, kişilerin başvurabileceği alternatif bir çözüm yoludur. 01.01.2019 tarihi itibariyle ticari uyuşmazlıklar bakımından da; dava şartı olarak arabuluculuk getirilmiştir. Bu düzenlemeye ilişkin kanun maddesi Türk Ticaret Kanun’un 5. maddesine eklenmiştir.
Yazan: Nil Özdemir | 27 Haziran 2018
Arabuluculuk; alternatif çözüm yollarından biridir. Tarafsız bir kişi olan arabulucu, ortaya çıkmış bir uyuşmazlık hakkında taraflara bir anlaşmaya varmaları için yardım sağlar.
Yazan: Nil Özdemir | 03 Nisan 2018
Fesih bildirimi iş sözleşmesini derhal ve/veya belirli bir sürenin geçmesiyle sona erdiren, karşı tarafa yöneltilmesi gereken tek yanlı irade açıklamasıdır. Başka bir anlatımla her türlü fesihte "BİLDİRİM" gerekli olup, HAKLI veya GEÇERLİ nedenle yapılan tüm fesih türlerinde de bildirim şart koşulmuştur.