HİNT – TÜRK Gecesi Resepsiyonu Aksan Hukuk Bürosu'nda gerçekleşti.
Yazan: Aksan Hukuk Bürosu | 06 Kasım 2019

Aksan Hukuk Bürosu tarafından 22 Ekim 2019 Salı gecesi düzenlenen Hint – Türk Gecesi resepsiyonunda Türk ve Hint iş dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldiler. Hindistan İstanbul Başkonsolosu J.P. Singh ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’ de geceye katılanlar arasındaydı.

Aksan Hukuk Bürosu’nun Kurucu Ortağı Muhammet Aksan, yaptığı açılış konuşmasında, Asya-Pasifik Bölgesi ile ülkemiz arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişimi maksadıyla Aksan Hukuk Bürosu bünyesinde 10 yıl önce Japon, 5 yıl önce ise Çin Masası ile çıkılan yola bugün Hindistan’ı da dahil etmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ise Türkiye genelinde ve özellikle İstanbul’da aktif olarak ticaret yapan, İstanbul Ticaret Odası ile iyi ilişkileri bulunan Hintli şirket sayısına dikkat çekti ve Hindistan’ın barındırdığı bu potansiyelin değerlendirilmesi esasında Aksan Hukuk Bürosu tarafından gerçekleştirilen bu girişimi takdir ettiğini vurguladı.

Hindistan İstanbul Başkonsolosu J.P. Singh de ilk olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişiminde büyük katkıları olacak bu girişim için Aksan Hukuk Bürosu’na iyi dileklerini iletti. Ardından Şekib Avdagiç’in de değindiği konuya dikkat çekerek Türkiye’de mevcut Hintli şirket ve tacirlerden bahsetti; hem mevcut potansiyel hacmin büyümesi hem de ticaretin yanı sıra iki ülke arasındaki kültürel bağların gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini ekledi. J.P. Singh Aksan Hukuk Bürosu toplantı odalarından bir tanesine Mumbai adı verilmesi ve odanın Hindistan motifleri ile donatılması için de ayrıca teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından davetlilere Hint ve Türk yemekleri ikram edilerek süren gecede Hindistan ile ülkemiz arasında yeni bir ticaret köprüsünün temelleri atıldı.

Paylaş: