AKSAN AKADEMİ 2017 EĞİTİM PROGRAMI
AKSAN AKADEMİ 2017 YILI EĞİTİM PROGRAMI
I.HAFTA
Prof. Dr. Erhan Erkut’un katılımıyla “Fark Yaratmak ve Kariyer Planlama” konusu üzerine gerçekleştirilecektir.
Erhan Erkut, lisans derecesini 1980’de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden, doktorasını ise 1986’da Florida Üniversitesi’nden aldı. 1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Erhan Erkut bu dönemde dokuz eğitim ödülü ile “Canadian Operational Research Society” tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı ve 50’den fazla hakemli dergi makalesi yayınladı. Birçok endüstriyel projeyi de yöneten Prof. Dr. Erhan Erkut “Center for Excellence in Operations” adlı bir uygulamalı araştırma merkezi kurdu ve “INFORMS Transactions in Education “ dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı.
2005’de Türkiye’ye dönen Prof. Dr. Erhan Erkut, 2005-07 arasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 2008-13 arasında Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü, 2014′den bu yana ise MEF Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Vakfı, Kariyer Planlama Derneği ve Bilim Kahramanları Derneği’nde yönetim kurulu üyeliği yapan Erhan Erkut son yıllarda Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmaktadır.
II.HAFTA
Yrd. Doç. Dr. Ozan Turhan’ın katılımıyla “Uluslararası Hukuk ve Hukukçu Oluşumu “konusu üzerine gerçekleştirilecektir.
Ozan Turhan, 2003 senesinde Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisansını tamamlayıp, 2005 senesinde İngiltere’deki University of Exeter Hukuk Bölümü’nden yüksek lisans derecesini almıştır. Ozan Turhan, Dünya Ticaret Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olarak, 2010 senesinde de doktorasını aldığı Berne Üniversitesi’nde (İsviçre) çalışmıştır. 2010 ve 2013 yılları arasında, Yeditepe Üniversitesi Avrupa Birliği Hukuku kürsüsünde yardımcı doçent olarak çalışmıştır. Avrupa Birliği Tek Pazar Hukuku, Rekabet Hukuku ve Uluslararası Çevre Hukuku alanlarında ders verdiği Yeditepe Üniversitesi’nin yanı sıra Türk Hava Harp Akademisi’nde Askeri Ceza Hukuku ve Askeri Disiplin Hukuku derslerini vermiştir. Ayrıca, Turhan, Luzern Üniversitesi’nde bulunan Luzern İnsan Hakları Uygulamaları Akademisi’nde Avrupa Birliği ve İnsan Hakları konusunda ders vermiştir. Uzmanlık alanları Avrupa Birliği Hukuku ve Uluslararası Ticaret Hukuku’dur.
III. HAFTA
Moda tasarımcısı Özlem Süer’in katılımıyla “Kurumsal Giyim Kodları” konusu üzerine gerçekleştirilecektir.
Özlem Süer, Marmara Üniversitesi Tekstil bölümünden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı ve akademik kadroya katıldı. 1991’de araştırma görevlisi, 2000’lerde yardımcı doçent oldu. 2002’de Düsseldorf’taki bir fuarda, Anadolu’daki şifacıları anlatan bir enstalasyonla ilk kişisel defilesini yaptı. Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Hatice Gökçe, Ümit Ünal ve İdil Tarzi ile birlikte “Moda Tasarımcıları Derneği’ni” kurdu. Tasarımları Londra, Moskova, Milano, Paris başta olmak üzere pek çok ülkede ve 60 butikte satılan Süer, aynı zamanda International Colour Commission (Uluslararası Renk Komitesi) Türkiye temsilciliğini üstlenmektedir.
IV. HAFTA
Prof. Dr. Adnan Deynekli’nin katılımıyla “Hukukçu Kimliğinin Oluşumu” konusu üzerine gerçekleştirilecektir.
Adnan Deynekli, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlayıp, 1997 yılında hukuk doktoru unvanını, 2007 yılında ise Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Doçenti unvanını iktisap etmiştir. 2010 yılında Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak atanmıştır. 2014 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı’nda profesör olarak görev yapmaya başlamış ve halen görevine devam etmektedir.
V.HAFTA
Prof. Dr. Köksal Bayraktar’ın katılımıyla “Ceza Hukukçu Olmak” konusu üzerine gerçekleştirilecektir.
Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nden mezun olmuştur ve bu Fakültenin Ceza Hukuku Kürsüsü Asistanlığına girmiştir. 1982 yılında Profesörlüğe yükseltilmiştir. Doçentlik ve Profesörlük tezlerini Strasburg ve Paris Hukuk Fakültelerindeki çalışmaları ile gerçekleştirmiştir.
1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ayrılmış ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği’ne geçmiştir. Burada Prof. Dr. Duygun Yarsuvat ile birlikte Ceza Hukuku Kriminoloji ve İnsan Hakları Merkezi’ni kurmuş, Türk Ceza Hukuku Derneği’nin kurulması ve gelişmesinde önemli çalışmalarda bulunmuştur. Kasım 2005’te Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olarak atanmış, Ocak 2006’da dekanlığa getirilmiş; 2008 yılı başlarında Dekanlık görevinden ayrılmıştır. Prof. Dr. Köksal Bayraktar’ın pek çok bilimsel kitabı ve sayısı yüzü aşkın Türkçe ve Fransızca makalesi bulunmaktadır. Bayraktar, İstanbul’da yapılan 18. Dünya Ceza Hukuku Kongresi’nde Duygun Yarsuvat ile birlikte yöneticiler kuruluna seçilmiştir.
VI. HAFTA
Prof. Dr. Ziya Akıncı’nın katılımıyla “Tahkim” konusu üzerine gerçekleştirilecektir.
Ziya Akıncı, 1984 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1987 yılında Ankara Üniversitesi, 1991 yılında İngiltere’deki University of Exeter Hukuk Bölümü’nden yüksek lisans derecelerini almıştır. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde doktorasını tamamlayan Akıncı, 1996 yılında Galataray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Uluslararası Özel Hukuk alanında başladığı akademisyenlik hayatını, 2003 yılından itibaren aynı üniversitede profesör olarak sürdürmektedir.
Ziya Akıncı’nın, İstanbul Hukuk Barosu üyeliğinin yanı sıra, IBA (International Bar Association), INTA (International Trademark Association), AIJA (International Association of Young Lawyers), Swiss Arbitration Association, Swedish Chamber of Commerce, Turkish-Scandinavian Businessmen Association, EGIAD (Egeli Genç İş Adamları Derneği) gibi çeşitli uluslararası kuruluşlara üyelikleri de bulunmaktadır.
Prof. Dr. Ziya Akıncı Mayıs 2015’te İTM Tahkim Kurulu Başkanlığına seçildi.
VII. HAFTA
Prof. Dr. Hüseyin Ülgen’in katılımıyla “Ticaret Hukukçusu Olmak” konusu üzerine gerçekleştirilecektir.
Hüseyin Ülgen 1964 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden birincilikle mezun olmuştur. Aynı yıl Prof. Dr. Reha Poroy’un başkanı olduğu Kara Ticareti ve Sigorta Hukuku Kürsüsü ’ne asistan olarak atanmış,1968 yılında “Anonim Ortaklığın Kuruluşundan Sonra Malvarlığı Değerlerini Devir Alması” konulu tezi ile Hukuk Doktoru unvanını almıştır. Doçentlik çalışmaları için İsviçre Hükümeti “Yabancı Öğrenciler Federal Burs Komisyonu” tarafından verilen bir bursla Zürich Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne gitmiştir. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kara Ticareti Hukuku Kürsüsünde doçent olarak göreve başlamıştır.” Hava Taşıma Sözleşmesi” adlı takdim tezi ile profesörlüğe yükseltilmiş ve Ticaret Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görevini sürdürmüş Nisan 2002’de Anabilim Dalı Başkanlığı’na atanmıştır.
Prof. Hüseyin Ülgen Adalet Bakanlığı tarafından 2000 yılında yeni bir Türk Ticaret Kanunu hazırlanması için oluşturulan Türk Ticaret Kanunu Komisyonu’na da seçilmiş ve bu komisyon içinde yer alan “Taşıma Hukuku Alt Komisyonu” ile “Sigorta Hukuku Alt Komisyonu” Başkanlıkları görevini üstlenmiştir.
Türkiye İş Bankası A.Ş. kuruluşu olan Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi’nde yaklaşık on yıl kadar Baş Hukuk Müşaviri olarak çalışan Prof. Dr. Hüseyin Ülgen halen Gün Avukatlık Bürosu’nda danışman avukat olarak çalışmakta, ayrıca TEB Mali Yatırımlar AŞ’de (Holding), Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı’nda, Aksigorta AŞ’de ve İstanbul Ticaret Odası’nda Hukuk Müşavirliği görevlerini yürütmektedir.
VIII. HAFTA
ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Romano’nun katılımıyla “ Örnek Olaylar Üzerinden- Satın Alma, Birleşme ve Anlaşmalarda Ticari Bakış Açısının Değerlendirilmesi” konusu üzerine gerçekleştirilecektir.
İbrahim Romano, 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden yüksek lisans derecesi almıştır. 1993 – 1994 yılları arasında Carrefour’da Proje Asistanı olarak çalışmaya başlayan Romano, 1994 – 1996 yılları arasında Yatırım Bank’ta Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır. 1996 – 2002 yılları arasında Dundas Ünlü ’de Müdür olarak görev alan Romano, daha sonra Standard Ünlü ’nün Kurumsal Finansman Birimi’nin başına geçmiştir. İbrahim Romano, hali hazırda ÜNLÜ & Co’nun Kurumsal Finansman Birimi’nde Yönetici Direktörü olarak görevine devam etmektedir.