Japon Başkonsolosu ve TUSIAD Yetkilileri Buluşmasının Gündem Konusu Türkiye'nin Siyasi ve Ekonomik Durumu Oldu.
Yazan: Aksan Hukuk Bürosu | 19 Ekim 2016

Kurucu Ortağımız Sayın Muhammet Aksan ve Japonya İstanbul Başkonsolosu Sayın Norio Ehara, TUSİAD'a bir ziyaret gerçekleştirdiler. TUSİAD Başekonomist'i Sayın Dr. Zümrüt İmamoğlu ile TUSİAD Genel Sekreteri Sayın Zafer Ali Yavan'ın ev sahipliği yaptığı ziyarete, Sayın DEİK Asya Pasifik İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı'da katıldı. 

Yapılan ziyaretin gündem konuları, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik duruşu ve bu duruşa Japonya'nın bakış açısı idi. TUSİAD'ın görüşü, Türkiye'nin durumunun tahminlerden çok daha iyi olduğu ve OHAL yetkilerinin kapsamının şu anki seviyesinde kalması halinde, bir sorun yaşanmayacağı fakat olası bir kapsam genişletilmesi halinde, hem demokratik değerler hem de yatırımcı bakışı açısından Türkiye'nin olumsuz etkileneceği yönünde oldu.

Japon Başkonsolosu, " Türkiye'nin yanındayız ve hükümeti destekliyoruz. FETÖ oluşumuna biz de itiraz ediyoruz, Türkiye'yi terk etmek gibi bir durum bizim adımıza söz konusu değildir." dedi.

Ayrıca TUSİAD, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu 1994 ve 2001 krizlerine göre kıyaslayarak bu dönemin çok daha iyi atlatıldığını düşündüklerini belirttiler.

Paylaş: