V. Aksan Akademi Eğitim Programı’nın Gerçekleşmesinin Ardından Öğrencilere Akıllı Sertifikaları Gönderildi
Yazan: Aksan Hukuk Bürosu | 16 Nisan 2020

V. Aksan Akademi Eğitim Programı’nın Gerçekleşmesinin Ardından Öğrencilere Akıllı Sertifikaları Gönderildi

Aksan Hukuk Bürosu olarak, hukuk fakültesi öğrencilerinin akademik eğitimlerinin yanında ; mesleki yaşamlarına katkı sunabilmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz Aksan Akademi’nin beşincisi tamamlandı.

Büromuzun 40 yıla yakın deneyimlerinden yola çıkarak gerçekleştirdiği Aksan Akademi programına, bu yıl 12 farklı üniversiteden 34 öğrenci katıldı. Program kapsamında ; geleceğin avukatlarına iş ve sosyal hayatlarında ihtiyaç duyacakları eğitimlerin yanı sıra ; network toplantılarıyla da öğrencilerimizin entelektüel gelişimlerine katkı sunmaya özen gösterdik.

V. Aksan Akademi bir diğer özelliği ise; bu sene gerçekleşecek eğitim programının ardından öğrencilere akıllı sertifikalarının iletilmesi idi. Akıllı sertifikalar, dijitalleşen dünyada, bulutta ve blokchain sisteminde depolanıp korunabilen ve ayrıca kolayca kullanılabilen sertifikalardır. Kişisel gelişimlerine ve CV’lerine katkı sunmak adına akıllı sertifikalarını hazırladığımız öğrencilerimize, eğitim programının ardından akıllı sertifikalarını gönderdik.

V. Aksan Akademi Eğitim Programında Konuk Konuşmacılarımız Kimlerdi ?

Aksan Akademi’nin ilk haftasında, ‘’Uluslararası Tahkim’’ konusu ile Prof. Dr. Cemal Şanlı açılış dersini gerçekleştirdi. Şanlı, tahkim alanındaki yıllara dayanan tecrübelerini ve ayrıca akademik hayatına dair anılarını Aksan Akademi öğrencileriyle paylaştı.

Akademinin ikinci haftasında ise ; ''İş Dünyasında Trend ve Eğilimler'' konusuyla Heidrick & Struggles Türkiye Ortağı Ayşegül Dicle Aydın aramızdaydı. Aydın, iş sektöründeki değişimler, sürdürülebilir meslek grupları ve iş dünyasında yapay zekanın önemi gibi konuları Aksan Akademi öğrencileriyle paylaşarak ; öğrencilere iş hayatına dair farklı bir bakış açısı kazandırdı.

''İş Ağını Geliştirme'' başlıklı konuyla öğrencilerimizle buluşan Network&Marketing gurusu Erdal Uzunoğlu ise üçüncü hafta konuğumuzdu. Uzunoğlu, iş hayatında insan ilişkilerinin önemi üzerinde durarak Akademi öğrencilerine networking hakkında yanlış bilinenleri de aktardı.

Aksan Akademi’nin son konuk konuşmacısı ise ; Moda Tasarımcısı Özlem Süer oldu. “Kurumsal Dünyada Moda” başlıklı eğitimde Süer, iş hayatında kıyafetin önemi ve iş görüşmelerinde nasıl giyinilmesi gerektiği hakkında ve ayrıca kıyafette renklerin ve stilin önemine dair bildiklerini Akademi öğrencileriyle paylaştı.

Akademi Öğrencileri Network Saatlerinde Aksan Hukuk Bürosu Avukatlarıyla Bir Araya Geldi.

Aksan Akademi kapsamında, her yıl alanında uzman kişilerle gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin yanı sıra ; büromuzda çalışmalarına devam eden ve avukatlık mesleğine yıllarını adamış deneyimli avukatlarla, Akademi öğrencilerimizi bir araya getirdik.

Büromuz ortaklarından ve avukatlarından olan Av. Ayça Türkoğlu, ilk network saatinde danışmanlık ve dava avukatlığının farklarının yanında bu iki kavramın birbirini ne şekilde tamamladığına değindi.

Stajyer avukatlık ile başvu süreci ve yüksek lisans yapılması gibi konuların konuşulduğu ikinci network saatinde ise, büromuzun avukatlarından ve ortaklarından Av. Onur Ergün, Akademi öğrencileriyle buluştu ve öğrencilerin sorularına cevap verdi.

 

 

Son hafta gerçekleşen network saatinde ise, Aksan Hukuk Bürosu bünyesinde kurulmuş olan Japon Masası sorumlu avukatı Püren Berik ve ayrıca yine Aksan Hukuk Bürosu avukatlarından Tuğba Koç Güven, öğrencilerle bir araya meslek hayatlarına ve kariyerlerine dair  sorulan soruları yanıtladı.

Akıllı Sertifikalar ile Öğrencilerimizin CV’lerine Katmadeğer Sağlanacak.

Her yıl birçok kurum tarafından sertifikalar veriliyor. Maalesef doğrulanamayan bu sertifikalar nedeni ile emek verilerek elde edilen deneyimler de hak ettiği değeri bulamıyor. Bunun için Aksan Hukuk Bürosu olarak bu yıl gerçekleştirdiğimiz, Aksan Akademi kapsamında öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sunmak ve CV’lerine katmadeğer oluşturmak için denetlenip doğrulanabilir sertifikalar vermeyi uygun bulduk.

Bu kapsamda, üzerinde bulundurduğu seri numarası ve zaman damgası özellikleriyle sahtesi üretilemeyen ve her istendiği an doğrulanabilen, bulutta ve blockchain sisteminde depolanıp korunabilen sertifikalar hazırladık. Öğrencilerimiz bu sertifikaları ayrıca; Linkedin, Instagram, Whatsapp gibi sosyal medyalarda paylaşabilecekleri gibi, PDF olarak indirebilecek ve ayrıca hazırlayacakları CV'lere ekleyebilecekler.

Paylaş: