PHDCCI ile DEİK arasında Türkiye ve Hindistan Arasındaki İşbirliğini Güçlendirmeyi Hedefleyen Stratejik Ortaklık Anlaşması İmzalandı
Yazan: Aksan Hukuk Bürosu | 18 Eylül 2019

18 Eylül 2019 Çarşamba günü Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (“DEİK”) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda Hindistan PHD Ticaret ve Sanayi Odası (“PHDCCI”) ile DEİK arasında iki ülkenin ticaretinin gelişmesi amacıyla bir stratejik ortaklık anlaşması (“MoU”) imzalandı.

Hindistan İstanbul Başkonsolosu Sayın J. P. Singh, Hindistan İstanbul Konsolosu (Ticari) Sayın Purnojyoti Muhkerjee, PHDCCI Avrasya Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Sayın Purrshottam Bhaggeria, DEİK Türkiye – Hindistan İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Tevfik Dönmez ve Aksan Hukuk Hint Masası ekibi de toplantıya katılım sağlayanlar arasındaydı. Aksan Hukuk Hint Masası ekibi yaptığı konuşmada anlaşmanın her iki ülke adına da hayırlı olması temennilerini iletti ve tarafları tebrik etti.

İmzalanan stratejik anlaşmanın da desteğiyle iki ülke arasındaki ticaretin 2020 yılı sonunda 20 milyar dolar hacme ulaşması hedefleniyor.

Paylaş: