Aksan Akademi 2019'un ilk konuk konuşmacısı Prof. Dr. Adnan Deynekli oldu.
Yazan: Aksan Hukuk Bürosu | 28 Şubat 2019

Bu yıl 4.’sü gerçekleşmekte olan Aksan Akademi’nin ilk eğitimi 27 Şubat Çarşamba günü Aksan Hukuk Bürosunda yapıldı. Bu sene de Akademi’nin ilk konuk konuşmacısı Prof. Dr. Adnan Deynekli oldu. 

Adnan Deynekli, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlayıp, 1997 yılında hukuk doktoru unvanını, 2007 yılında ise Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Doçenti unvanını iktisap etmiştir. 1987 yılında Kürsü Hakimliği ile başlayan kariyerine 1993 yılında Yargıtay Tetkik Hakimi olarak devam etmiş ve 2010 yılında Yargıtay Üyesi olarak atanmıştır. 2013 yılında Yargıtay Üyeliği’nden emekli olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı’nda profesör olarak görev yapmaya başlamıştır. Görevine Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı Başkanı olarak devam etmektedir.

Hukukçu Kimliğinin Oluşumu” adlı sunumla tamamlanan açılış dersinde bir hukukçunun hakim olması gereken kavramlardan okuması önerilen kitaplara kadar birçok konuya değinildi. Ahlak, etik, hukuk, adalet, vicdan kavramlarının tarihsel geçmişine, bu kavramlar arasındaki ilişkilere ve edebiyat dünyasındaki örneklerine yer verildi. 

Aksan Akademi önümüzdeki 7 hafta boyunca değerli eğitmenleri ve Akademi katılımcılarını farklı eğitim başlıkları altında ağırlamaya devam edecek.

Paylaş: