Aksan Hukuk Bürosu ev sahipliğinde beşinci kez düzenlenen Türk-Japon Gecesi, 10' dan fazla Japon şirket ile Türkiye'nin önde gelen iş insanlarını bir araya getirdi.
Yazan: Aksan Hukuk Bürosu | 07 Kasım 2017

Türkiye'nin önde gelen iş insanları ile Japon yatırımcılar Aksan Hukuk Bürosu'nda gerçekleştirilen "5. Türk-Japon Gecesi’nde bir kez daha bir araya geldiler. Organizasyonda iki ülkenin ekonomik işbirliğine dair önemli mesajlar verildi. Aksan Hukuk Bürosu'nun beşinci kez ev sahipliğini yaptığı geceye 10' dan fazla Japon şirket temsilcisinin yanı sıra içlerinde Japonya Başkonsolosluğu, Almanya Ticaret Odası, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) yetkilileri, İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, Jetro (Japonya Dış Ticaret Teşkilatı), MÜSİAD, TÜSİAD ve iki ülkenin önde gelen şirketlerinin temsilcileri de olmak üzere 100'e yakın davetli katıldı.

JAPON YATIRIMCILARIN YENİ GÖZDESİ TÜRKİYE

Gecenin onur konuğu Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara yaptığı konuşmada "Bu geceyi düzenlediği için, Aksan Hukuk Bürosu’na bir kez daha teşekkür ederim. Her sene düzenledikleri bu etkinlik ile iki ülke arasındaki ilişkinin gelişmesinde büyük katkı sağlıyorlar." dedi.

Almanya Ticaret Odası Başkanı Jan Nöther ise, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkinin, iki ülke arasındaki ilişkiden ziyade kardeş ilişkisine dayandığını ve uzun yıllardır devam eden bu köklü bağın daha çok uzun süreler devam edeceğini ifade etti. Sayın Nöther ayrıca, Türkiye’nin Almanya ile Japonya arasında bir köprü görevi olduğunu da sözlerine ekledi.

İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç de iki ülkenin ilişkisinin giderek arttırılması gerektiğini dile getirdi.

Gece boyunca davetlilere Türk ve Japon Mutfağının yöresel yemekleri ikram edilirken, yine her iki ülkenin yöresel müzikleriyle davetliler keyifli anlar yaşadılar. Aksan Hukuk Bürosu'nun bahçesinde sağlanan Japonya ambiansı ile geceye ev sahipliğini yapan Av. Muhammet Aksan ise "Yol haritamızda Türk ve Japon şirketleri arasındaki ilişkinin iyileştirerek, bu iki dost ülkenin Asya ve Afrika'da birlikte faaliyet göstermelerinin önünü açmaktır." şeklinde konuştu.

 

Paylaş: